Gode råd efter en Totum behandling

Herunder kan du se gode råd til dig efter en Totum kropsterapi session og læse om de mest almindelige reaktioner.

Ud over de gode råd efter en kropsterapi session, som du kan læse her, er du altid velkommen til at kontakte mig, hvis du har brug for at stille spørgsmål vedrørende sessionen på forhånd. Du kan kontakte mig her.

Drik rigeligt med vand

Jeg anbefaler, at du drikker rigeligt med postevand ret efter sessionen og de efterfølgende dage. Vandet er med til at hjælpe din krop af med den øgede udskillelse af affaldsstoffer fra din kropsceller. Drik derfor lidt mere vand, end du normalt ville gøre pr. dag.

Helt overordnet er det en god idé at tage den stille og roligt i dit eget tempo efter en session. Din krop kan muligt have brug for at slappe af, rense ud og falde på plads. Nogle oplever det som om en masse støv er hvirvelt op og har brug for at falde på plads – på en ny måde. 

Såfremt du skal arbejde, så sørg for at kunne arbejde i dit tempo og med mulighed for at kunne tage pauser og bevæge kroppen.

Forskellige kroplige reaktioner

Jeg hører om flere forskellige reaktioner efter en session fra mine klienter, og hvad jeg selv har oplevet. Hver krop, hver klient er forskellig og reagerer forskelligt fra gang til gang. Oftest kan der opleves en voldsom træthed ret efter behandlingen. Derfor anbefaler jeg ofte at tage en powernap eller en længere lur efter sessionen. I andre tilfælde opleves en øget energi.

Oplevelserne kan spænde lige fra fysiske reaktioner, som

 • opblussen af eksisterende symptomerne
 • ‘influenza-symptomer’ 
 • øgede spændinge
 • hovedpine
 • ubehag

til psykiske eftervirkning såsom gamle indestængte følelser, som kommer frem og bliver sluppet kropsligt.

Jeg inviterer dig til at være med det, der kommer og at lade det få plads. Reaktionerne fortager sig oftest efter 2-3 dage, men kan i visse tilfælde vare længere tid, inden din krop (og sind) har fundet en ny balance.

Se flere mulige efterreaktioner

Gode råd efter totum terapi

Den fysiske udrensning

Overordnet sætter sessionen gang i lymfesystemet, i organerne og derved i selve udrensningen i din krop – og i blokeret energi (spændinger).

Du kan derfor opleve eks. øget ømhed i led og muskler, der er blevet behandlet. Et øget behov for at komme på toilettet, mørkere og mere ildelugtende urin, idet gamle affaldsstoffer renses ud. Væv, der har været stift og opspændt længe, kan muligvis føles og opleves som ’glasskår’, som krystaller i vævet, når bliver bevæget.

Der kan ofte være tale om, at du vil have brug for flere behandlinger, inden din krop og det evt. beskadigede/lukkede væv er renset for affaldsstoffer.

Forskellige psykiske reaktioner

Andre gode råd efter en Totum kropsterapi session handler om de psykiske reaktioner.

De psykiske efterreaktioner kan have mange nuancer og være af forskellig karakter. Ofte er det en måde, at kroppen får forløst det, som den holder fast i og har gemt på.

Under sessionen kan der komme psykiske reaktioner op til overfladen i kroppen. Det kan både være gråd, tristhed, glæde, vrede, frustration, sorg, frygt med mere. I dagene efter har jeg hørt fra klienter, at de har været

 • mere grådlabile,
 • oplevet at de pludselig fik fat i en vrede, som de ikke har haft fat i før,
 • kunnet sige fra på arbejde på en måde, så de følte at de stod stærkt i dem selv,
 • oplevet en glæde og forandring i ansigtsudtrykket samt i deres kropsholdning. Mere rank, levende, bevægelig.

Andre kan have mindre reaktioner, som mere bliver til indvendige ‘regnskyld’. En oplevelse af, at en følelse har fået lov til at passere igennem kroppen og er blevet sluppet.

Uanset, hvad det er du oplever, så vil jeg gerne invitere dig til at være med den følelse, der kommer op; være nysgerrig på, hvad den handler om, og hvor den stammer fra. Så kan vi tale om det ved den næste session.

Gode råd efter totum terapi

Når det handler om chok, traume m.m.

Andre psykiske efterreaktioner har en anden karakter. Dette drejer sig om de tilfælde, hvor kroppen har været udsat, som har gjort, at den har reageret med et chok, er blevet overbelastet, har oplevet et traume f.eks. fald, påkørsel, bold i hovedet, overfald, misbrug med mere. I disse tilfælde vil der kunne opleves, at kroppen muligt reagerer, som den gjorde på daværende tidspunkt – instinktivt med kamp, flugt eller frys.

Jeg vil også i dette tilfælde invitere dig til at være nysgerrig på:

 • Hvad det er der sker – reaktion? 
 • Hvad har udløst chokket, traumet?
 • Hvad er det for nogle tanker, du får gjort dig?
 • Kommer frygten retur, når kroppen reagerer?
 • Og hvordan er frygten så denne gang?

Oplevelsen eller genoplevelsen kan være overvældende, men fortvivl ikke.

For hver session, for hvert skridt der bliver taget, bliver krop og sind bedre og bedre til at samarbejde om oplevelsen. Kroppen får mere plads og evne til at rumme oplevelsen. Der vil være plads til, at kroppen ikke længere behøver at gå i f.eks. frygtforsvar. Det er et skridt ad gangen, og det er vigtigt at få forenet kroppen, tankerne og følelserne omkring det skete og få sat det fri. Essensen er at det er muligt at selvregulere over tid.

Der er ingen quick-fix eller ‘1+1=2’ løsninger, når det kommer til at arbejde med krop og sind/sjæl. Vores krop og sind/sjælp er unikke, og hver især skal de favnes og forenes i os.

Gode råd til dig efter en behandling

Drik rigeligt med vand

Jeg anbefaler, at du drikker rigeligt med postevand ret efter behandlingen og de efterfølgende dage. Vandet er med til at hjælpe din krop af med den øgede udskillelse af affaldsstoffer fra din krops celler. Drik derfor lidt mere vand, end du normalt ville gøre pr. dag.

Helt overordnet er det en god idé at tage den stille og roligt i dit eget tempo efter en behandling. Din krop kan muligt have brug for at slappe af, rense og falde på plads. Såfremt du skal arbejde, så sørg for at kunne arbejde i dit tempo og med mulighed for at kunne tage pauser og bevæge kroppen.

Forskellige kroplige reaktioner

Jeg oplever flere forskellige reaktioner efter en behandling fra mine klienter, og hvad jeg selv har oplevet. Hver krop, hver klient er forskellig og reagerer forskelligt fra gang til gang. Oftest kan der indtræde en voldsom træthed ret efter behandlingen. I andre tilfælde opleves en øget energi.

Oplevelserne kan spænde lige fra fysiske reaktioner, som en opblussen af symptomerne, ‘influenza-symptomer’ og øgede spændinger til psykiske eftervirkning – gamle indestængte følelser, som kommer frem og bliver sluppet kropsligt. Jeg inviterer dig til at være med det, der kommer og at lade det få plads. Reaktionerne fortager sig oftest efter 2-3 dage, men kan i visse tilfælde vare længere tid inden din krop har fundet sin balance.

Se flere mulige efterreaktioner

Den fysiske udrensning

Overordnet sætter behandlingen gang i lymfesystemet, i organerne og derved i selve udrensningen i din krop. Du kan derfor opleve eks. øget ømhed i led og muskler, der er blevet behandlet. Et øget behov for at komme på toilettet, mørkere og mere ildelugtende urin. Gamle affaldsstoffer renses ud, væv som har været stift længe og som bliver bevæget, kan føles som ’glasskår’, som krystaller i vævet. Der kan ofte være tale om flere behandlinger, inden din krop og det evt. beskadigede/lukkede væv er renset for affaldsstoffer.

Forskellige psykiske reaktioner

De psykiske efterreaktioner kan have mange nuancer og være af forskellig karakter. Ofte er det en måde, at kroppen får forløst det, som den holder fast i og har gemt på.

Under behandlingen kan der komme psykiske reaktioner op til overfladen i kroppen. Det kan både være gråd, tristhed, glæde, vrede, frustration, sorg, frygt med mere. I dagene efter har jeg hørt fra klienter, at de har været

 • mere grådlabile,
 • oplevet at de pludselig fik fat i en vrede, som de ikke har haft fat i før,
 • kunnet sige fra på arbejde på en måde, så de følte at de stod stærkt i dem selv.

Andre kan have mindre reaktioner, som mere bliver til indvendige ‘regnskyld’. En oplevelse af, at en følelse har fået lov til at passere igennem kroppen og er blevet sluppet.

Uanset, hvad det er du oplever, så vil jeg gerne invitere dig til at være med den følelse, der kommer op; være nysgerrig på, hvad den handler om, og hvor den stammer fra. Så kan vi tale om det ved den næste behandling.

Når det handler om chok, traume m.m.

Andre psykiske efterreaktioner har en anden karakter. Dette drejer sig om de tilfælde, hvor kroppen har været udsat, som har gjort, at den har reageret med et chok, er blevet overbelastet, har oplevet et traume f.eks. fald, påkørsel, bold i hovedet, overfald, misbrug med mere.

I disse tilfælde vil der kunne opleves, at kroppen muligt reagerer, som den gjorde på daværende tidspunkt. Jeg vil også i dette tilfælde invitere dig til at være nysgerrig på, hvad det er der sker og lige så meget, hvad er det for nogle tanker, du får gjort dig? Kommer frygten retur, når kroppen reagerer? Og hvordan er den så denne gang? Oplevelsen eller genoplevelsen kan være overvældende, men fortvivl ikke.

For hver behandling, for hvert skridt der bliver taget, bliver krop og sind bedre og bedre til at samarbejde om oplevelsen. Kroppen får mere plads og evne til at rumme oplevelsen. Der vil være plads til, at kroppen ikke længere behøver at gå i f.eks. frygtforsvar. Det er et skridt ad gangen, og det er vigtigt at få forenet kroppen, tankerne og følelserne omkring det skete og få sat det fri.

Der er ingen quick-fix eller ‘1+1=2’ løsninger, når det komemr til at arbejde med krop og sind/sjæl. Vores krop og sind/sjælp er unikke og hver især skal de favnes og forenes i os.