Om Marianne

Fra forskningsfuldmægtig til kropsterapeut

‘Om Marianne’ håber jeg vil give dig et lille indblik i min historie, og hvad jeg har bedrevet i livet indtil nu.

Min historie er, at jeg i marts 2014 blev sygemeldt med stress fra mit daværende arbejde på Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet. Årene forinden havde været travle og udfordrende med lange arbejdsdage, brud af et længerevarende forhold og sygdom i den nære familie. Under optrapning til fuldtid igen valgte jeg at påstarte en personlig udviklingsrejse ud af stressen.

Min personlige udviklingsrejse

Under sygemeldingsperioden og lang tid efter modtog jeg kropsterapeutiske behandlinger for at få skabt ro og balance i både krop og sind. Tilfældigt faldt jeg over et opslag om en coaching uddannelse og påstartede den i november 2014. Undervejs i coaching uddannelsen og ved hjælp af kropsterapeuten fandt jeg retur til min passion: kroppen, bevægelse og nysgerrigheden til krop/sind sammenhænge.

Jeg gik derfor på opdagelse i udbuddet af kropsterapeutiske uddannelser på markedet og faldt for Totum – Skolen for kropsterapi. Totum er en 1-årig behandleruddannelse med små hold, mulighed for at tilegne sig ny viden efterfølgende, samlingsdage etc. Jeg havde til Totums infomøde i januar 2016 ingen idé om, at jeg en dag ville stå med kropsterapien som levevej. Fra forskningsfuldmægtig til kropsterapeut.

Starten som kropsterapeut

Jeg er uddannet Totum kropsterapeut fra april 2017 – hold 13. Efterfølgende har jeg suppleret med Totum Masterclass 2 og er RAB-registreret Totum kropsterapeut via Dansk Behandlerforbund. Overbygningsuddannelsen fra Totum åbnede et væld af muligheder for mig – læs mere her: Masterclass åbnede et væld af muligheder. Totum åbnede et væld af muligheder for mig: som hjælpelærer på hold i København og Aarhus, hjælpelærer på Masterclass, del af lederteamet på Totum internater samt underviser på Totums minikurser i kropsterapi. Alt sammen har det været med til at udvikle mig som menneske og terapeut, hvilket jeg er taknemmelig for.

Kroppen er udgangspunktet

Udover kropsterapi anvender jeg værktøjer som coaching, typeværktøjet Enneagrammet, forståelsen af kropstyper/karakterstrukturer, indre-barn teknik, Access Bars, Reiki healing. Jeg rummer en medfødt intuitiv, energimærkende og helende tilgang til mennesket i sessionerne. Jeg har behandlerlokale i Risskov, Aarhus på adressen: Mosevej 20B. Ind imellem er jeg på NOR i København og give kropssessioner.

Du kan se mit CV her.

Min vision

“Forandring gennem bevægelse”

Min mission

“Med tillid og naturlighed vil jeg inspirere og åbne op for det hele menneske”

Min vision

“Forandring gennem bevægelse”

Min mission

“Med tillid og naturlighed vil jeg inspirere og åbne op for det hele menneske”

En sund sjæl i et sundt legeme

Mind, Body & Health er 3 ord, som betyder meget for mig. Lige siden barneårene ude på landet på Lolland har ‘en sund sjæl i et sundt legeme‘ altid fulgt mig. Måske er det derfor, at jeg har en appetit på at udfordre mig selv fysisk og mentalt med forskellige idrætsaktiviteter, vandreture og bestigninger.

Bevægelsens betydning

I barneårene er det blevet til både gymnastik, ridning, svømning og badminton. Senere fodbold, volleyball, atletik, klatring m.m. Jeg har haft det privilegie at have inspirerende idrætsundervisere i folkeskolen, på idrætsefterskole, gymnasium, idrætshøjskole og videre uddannelse. De har været understøttende, coachende og motiverende i deres tilgang, hvilket har givet glæden ved bevægelse med.

I 1995 flyttede jeg til København for først at gå på Paul Petersens Idrætsinstitut og dernæst at studere idræt på det daværende DHL.

Integration af uddannelser

Mange år senere er jeg i dag uddannet Totum Master kropsterapeut, Mindjuice Master coach og cand.scient.idræt. Jeg har altid været nysgerrig på krop og sind – på hvad bevægelse og idræt gør for vort selv.

Efter flere år som forskningsfuldmægtig på Københavns Universitet blev jeg sygemeldt med stress/udbrændthed i foråret 2014. I perioden efter mærkede jeg længslen efter at vende tilbage til det, som netop gjorde, at jeg læste idræt – kroppen og mennesket i centrum.

Derfor er jeg i dag kropsterapeut med en helhedsorienteret/holistisk tilgang til forståelse af krop, sind og sjæl.

I 2019 valgte jeg at flytte til Aarhus efter 24 år i København for at gå fuldt ud selvstændig som kropsterapeut. Jeg bor i dag lidt uden for Aarhus, nær strand, natur og byen.