Mulige efterreaktioner

De følgende mulige efterreaktioner er Totum – Skolen for Kropsterapi’s udlæg omkring, hvad der kan opleves i en behandling samt de mulige reaktioner de efterfølgende timer/dage af en behandling.

Under og efter en kropsterapi behandling kan der opstå forskellige kropslige reaktioner. De kan nok virke overvældende og ‘nye’, da kroppen måske for første gang har fået plads. Det kan virke som en udrensning både fysisk og psykisk – særligt fysisk.

Efterreaktionerne er en naturlig reaktion på behandlingen, for når kroppen åbnes op til sit fulde potentiale – fysisk, energetisk, psykisk – så regulerer og heler det hele menneske. For mig er dette kernen og essensen af mit arbejde som kropsterapeut.

Fortvivl ikke, hvis du under og efter en kropsterapi session bare har det godt og ikke mærker til de efterreaktioner, jeg har listet her nedenfor. Det varierer fra menneske til menneske og fra gang til gang, hvordan du oplever din krop og dig selv. 

Følgende reaktioner kan optræde:

SMERTER I KROPPEN

Når gamle spændinger slipper, opstår der øget gennemstrømning af blodet. Hermed øges optagelsen af ilt og næringsstoffer i cellerne. Denne proces kan mærkes som en snurren.

RYSTELSEN

Når kroppen retter op på sig selv/regulerer sig selv, kan der forekomme rystelser

SVIMMELHED

Når man arbejder dybt med åndedrættet, frigives flere affaldsstoffer end normalt, og når disse går i blodbanen, kan klienten opleve en kortvarig svimmelhed.

KILDEN

Overfladiske muskulære spændinger kan mærkes som kilden

SVED

Den øgede blodgennemstrømning kan aktivere stofskiftet og fremkalde sved

KLØE

Kløe kan forekomme, når der opstår gennemstrømning i nervespidserne

KRAMPER

Oftest opstår kramper, når musklerne afspænder sig selv ved sammentrækning. Det kan også skyldes væskemangel.

HYPERVENTILATION

Når klienten får kontakt til psykisk blokering uden egentlig forløsning, kan det udløse hyperventilation (klienten prøver at forløse)

HØNSERØV ELLER LÅSTE FINGRE

Når de indre organer og åndedrættet reguleres, kan der forekomme spændinger omkring munden (hønserøv) og/eller at fingrene låser